Vertrouwen

Vertrouwen is een basisbestanddeel van de 3 V’s van vertrouwen, verbinding en vakmanschap als nieuw organiseren tegenhangers van de 3 C’s command, control en communication. Het belang van vertrouwen is eigenlijk vrij evident, het levert minder gedoe en blijere medewerkers op, een lager ziekteverzuim, een hogere mate van betrokkenheid en een organisatie die soepeler loopt. Als er echter 1 ding duidelijk is bij vertrouwen is dat het tijd, moeite en energie kost om dit te realiseren. Voorbeeldgedrag is cruciaal en transparantie hierbij een absolute must. Het iets waar je veel voor moet laten en waar de crux zit in het doen en blijven doen. Het is ook een typisch voorbeeld van lange termijn versus korte termijn. Door vooraf meer tijd te besteden aan het bouwen aan vertrouwen haal je op de langere termijn meer rendement.

Je kunt op veel diverse manieren bouwen aan vertrouwen maar voordat je ermee begint is het goed om te weten waar je staat. Een goed onderzoek naar de beleving van vertrouwen bij zowel de directie als de medewerkers is onontbeerlijk. Pas daarna kun je bijvoorbeeld door de inzet van dialoog bouwen aan een stevig fundament. Naast dialoog is het ontwikkelen van een gemeenschappelijke taal een goede mogelijkheid.

Als ervaren dialoogbegeleider kan ik zorgen voor de veilige basis die nodig is voor een optimale toepassing. Als gecertificeerd Discover adviseur kan ik helpen bij testen die gedrag en drijfveren in kaart brengen. Door de testen met elkaar te delen ontstaat er een gemeenschappelijke taal.

Klik hier voor een persoonlijke blog over vertrouwen.