OORSPRONG

Fit for The Digital Future is een initiatief van Raymond Witvoet. Het idee hiervoor ontstond in het voorjaar van 2015. Na meer dan negen jaar werkzaam te zijn geweest bij Syntens en een kort periode bij de Kamer van Koophandel werd het tijd voor een andere koers. In de bezinningstijd die volgde ontstond de basis voor dit initiatief. Het is een samenkomen van mijn ervaringen met start-ups in het digitale domein, ICT in de breedste zin en de  jaren advies en voorlichting op het gebied van sociale innovatie en sociale media met hier bovenop de talloze gesprekken met ondernemers en een flinke verdieping in managementliteratuur en begrippen. Fit for The Digital Future is in de eerste plaats de ordening van mijn ervaringen van waaruit ik opereer. Iedereen die mij kent weet dat ik van mening ben dat kennis nooit iets persoonlijks is. De gedachten erachter zijn wat mij betreft daarom open source en het staat een ieder vrij hierin te halen maar ook te brengen.

WHY

Ik geloof dat bewuste en verantwoordelijke mensen, leiden tot bewuste en verantwoordelijke organisaties die leiden tot een betere wereld.

Het begint dus voor mij bij mensen en het gaat over bewustzijn. Bewuste mensen weten wat het is om verantwoordelijkheid te nemen, weten waarom het belangrijk is om te bouwen aan vertrouwen, weten dat het in het nu gaat over de volgende zeven generaties.

HOW

Door kijkjes in de keukens van veel bedrijven heb ik mogen ervaren en leren dat de kennis en kunde voor veel uiteenlopende zaken zeer regelmatig aanwezig is in vrijwel elke organisatie. Ik geloof sterk in korte interventies die dit vermogen (weer) naar boven halen. Het is tevens de manier om mensen hun eigen en elkaars kracht te laten ervaren en zo meer verantwoordelijkheid te nemen.

WHAT

De wat zit besloten in het bouwen aan de 5 pijlers van Fit for The Digital Future, vertrouwen, emergentie, essentie, bewustzijn en intelligente ICT. Door te kijken waar mensen en organisaties staan op elk van deze 5 pijlers kun je de bouwstenen voor een goede basis identificeren. Hierna kun je met korte en verstevigende interventies bouwen aan de voorwaarden om fit te worden voor de digitale toekomst.

Met wijsheid inspelen

op dat wat zich aan wil dienen.

De verwachtingen overtreffen

door terug te keren naar de essentie.

VOOR WIE EN WELKE WAARDE?

De waarde van een organisatie die ook in de toekomst een rol van betekenis kan spelen voor diezelfde toekomst is onbetaalbaar voor hen die daar aan meewerken. Dat vraagt heldere keuzes over de essentie, over ICT, dat vraagt inzet op vertrouwen, emergentie en op bewustzijn. Met Fit for The Digital Future wil ik een stukje inspiratie bieden voor die mensen, die ondernemers, die organisaties die snappen dat je moet gaan werken vanuit een ander paradigma. Je bent je al bewust van dit feit, je durft je kwetsbaar op te stellen en te reflecteren op je eigen verantwoordelijkheid maar je zoekt hierbij een steuntje in de rug, dat is wat deze website kan bieden.

Wil je verder bomen over deze wat mij betreft boeiende onderwerpen dan kun je uiteraard altijd contact met mij opnemen.

WIE IS OF ZIJN WIJ?

Fit for The Digital Future is een initiatief van Raymond Witvoet. Heb je ook ideeën die aansluiten bij Fit for The Digital Future neem dan gewoon eens vrijblijvend contact met mij op. Mijn gegevens staan onderaan deze website.